top of page
Search
  • Writer's pictureMonta

Kā saklāt skaistu Līgo galdu - viegli un bez liekiem tēriņiem


Gatavojoties Līgo svētkiem mēs parasti domājam par to, ko liksim svētku galdā, kādu ziedu vainadziņu vīsim, bet bieži aizmirstam padomāt, lai svētku galds ir ne tikai bagāti klāts, bet arī vizuāli izskatās skaisti!

Lai vieglāk sagatavot skaisti klātu svētku galdu, turklāt tādu, kas neprasīs ne daudz laika, ne finansiālu ieguldījumu, dalos ar dažām praktiskām idejām, kā svētku galdu padarīt vizuāli pievilcīgu.


Ēdienu servēšana


Pasniegt ēdienu no "veikala" traukiem vai plastmasas iepakojumiem ir tabu. Dažas bļodas nomazgāt var ikviens. Izvēloties ēdienu padomā, lai tas būtu ērti paņemams rokās, lai nebūtu jāizmanto šķīvji un piederumi. Servēšanai vari izmanot koka kastītes vai koka ripas uz tām uzliekot saburzītu cepampapīru. Bet, protams, bez šašlika nekā. Ja izvēlies izmantot vienreizlietojamos traukus, iesaku izvēlēties traukus, piemēram, no palmu lapām vai bambusa.


Dzīvā uguns


Dzīvā uguns ir viens no Jāņu nakts simboliem. To noteikti der ieviest arī svētki galdā. Tomēr, lai tā būtu droša un noturīga pret vēju, izvēlies lukturus, cilindrus vai burciņas. Šajos svētkos noteikti vari izmantot arī vienkāršas stikla burciņās, papildinot tās ar kādu džutas vai auduma aukliņu.


Daba uz galda


Ziedu dekori - izmanto visu, kas atrodams dabā. Pļavas ziedi, smilgas, ozollapas. Vari izvēlēties galdu rotāt ar krāsainiem ziediem vai arī pieturēties tikai pie viena toņa. Efektīvi izskatīsies arī, ja ziedu vietā izvēlēsies, piemēram, graudzāles.


Dabiski elementi


Papildini galda klājumu ar kādiem naturāliem elementiem, lina sedziņām, džutas lentām, koka ripiņām vai citu dabas simboliku.


Alternatīvās vāzes


Šī nakts noteikti nebūs īstā, kad ārā nest savas vērtīgās kristāla vāzes. Izmanto māla krūkas vai pavisam vienkārši - kārto paļavas ziedus alus pudelēs, kuras izmazgā un noņem tām etiķetes.



43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page